Een borstvoedingscursus is bedoeld voor beide aanstaande ouders. Ik vind het altijd belangrijk dat ook de partner aanwezig is. Een vrouw aan het einde van haar zwangerschap onthoud vaak niet veel en het is altijd handig om iemand mee te nemen die een extra paar oren zijn om te helpen tijdens de borstvoedingsperiode. Het is ook belangrijk, zodat de partner ook leert wat borstvoeding inhoud en hoe hij/zij hun partner kunnen steunen tijdens de borstvoedingsperiode. Het is mijn ervaring dat vaders toch veel aan de cursus hebben en achteraf blij zijn dat ook zij aanwezig zijn geweest. Ook vertellen partners hoe belangrijk zij het vonden, omdat zij na de geboorte van hun kind veel steun en hulp tijdens het aanleggen konden bieden. 

Het is belangrijk om te weten wat je moet doen voordat je kind is geboren, dan gaat het opstarten van de borstvoeding vaak soepeler, doordat je begrijpt hoe alles verloopt en in elkaar zit, wat is normaal en wat niet. Tijdens de cursus wordt 1 aanlegtechniek met een pop geoefend zodat u weet hoe u het beste kunt aanleggen. Ook krijgt u video's tijdens de cursus te zien.

Er zijn twee verschillende manieren waarop je de borstvoedingscursus kunt volgen;

  • in groepsverband

  • bij uw thuis

U kunt op de inschrijvingsformulier uw keuze doorgeven.

Bent u niet goed in de Nederlandse taal dan is er ook een cursus in het Engels te volgen. Ook dit kunt u aangeven op de inschrijfformulier.