Consulten

Lactatiekundige consulten

Telefonisch consult:

Voor korte vragen die geen observaties van de moeder en/of baby vereisen, is een telefonisch consult mogelijk. Tijdens het gesprek zullen we gezamenlijk inschatten of het advies telefonisch kan worden gegeven of een afspraak/ huisbezoek toch noodzakelijk is.

Een thuis consult:

Bij problemen bij het geven van borstvoeding is een consult aan huis vaak het nuttigst. Het beste is om een huisbezoek te plannen zodat er een voeding geobserveerd kan worden. Een eerste consult duurt gemiddeld 1 1/2 uur en bestaat uit het bespreken van de periode tot nu toe, beoordeling van mond anatomie, borsten en een voeding. Ik laat een verslag achter met daarin informatie en advies en evalueer de besproken adviezen na twee dagen. Het contact over het vervolg is afhankelijk van het probleem maar bestaat uit contact per app/sms, telefonisch of wanneer nodig middels een vervolg consult(en).

Vervolg consult thuis:

Dit is wanneer er meer dan 2 consulten nodig zijn om het probleem volledig op te lossen.

Weegconsult:

Wilt u weten of u baby voldoende drinkt en goed groeit? Tijdens een weegconsult wegen we gezamenlijk je kindje en kun je natuurlijk vragen stellen. Een weegconsult duurt maximaal 30 minuten.

Kolf consult:

Advies over de verschillende kolven en welke het voor u het meest geschikt is voor u budget en omstandigheden. In de toekomst krijgt u de mogelijkheid om verschillende kolven te zien en horen.

E-mail consult:

Vragen waarbij geen observaties van de moeder en/of baby noodzakelijk zijn, kunnen soms via de mail beantwoord worden. (bijvoorbeeld vragen over medicatie en borstvoeding)

Het begeleidingspakket:

Wilt u zeker zijn van uitgebreide begeleiding, kies dan voor dit pakket.

  • een prenataal consult 

  • een prive borstvoeding cursus

  • een thuis consult in de kraamweek

  • een kolfgesprek